Önskelista

Redan skrivit önskelista till julen! Åh, mina föräldrar som inte ens har råd med EN boot!

Dagens Moose

Här kommer ännu en Moose-i-stallgången-bild. Haha börjar bli lite tråkigt med dessa gråa bilder men så blir det när man har vädret emot sig!
Planen idag var att introducera Moose för gräspaddocken men planerna blev ändrade. Regn och åska flög förbi då och då så gräset var jättehalt. Dessutom gick Mikaelas två hingstar Herkules och Spirit i varsin hage intill paddocken och med tanke på att Herkules skulle ha ihjäl Spirit om han fick chansen så försämrade detta idén ytterligare. Det blev lite rykt och mys i stallet istället vilket räcker gott och väl första veckan. Både Moose och jag har börjat slappna av mer ute på gårdsplanen bland gnäggande hästar och själva inne i stallet och det blir bara bättre och bättre!
 
Tänkte filma Moose och hans sällskap Xena men min pojke var lite för social!
 
 Imorgon jobbar jag 7-16 och vid 17 ska jag vara i Växjö för att gå riskettan som pågår i 3,5 timme. Ingen hästtid rättare sagt och vad som händer resten av veckan bestämmer vädret!

Grattis Sara!

Stort grattis till Sara och Wega för silvret i fälttävlan i de Olympiska Spelen 2012!

Dagens Moose

Jag gjorde det!
Jag red och det gick super! Red i både skritt,trav och typ galopp och gick jättefint och jag var bara lite rädd!
(typ galopp = Moose tycker att han är rädd för varje sten som han ser så då måste han sakta av till trav medan jag försöker driva han in i galopp vilket leder till ett mellanting mellan trav och galopp, haha!)
Blev även lite sidvärtes rörelser vilket han inte har glömt som tur är. Imorgon blir det att introducera Moose för gräspaddocken så hoppas på uppehåll från regnet.
 
Efter andra gången Moose stått uppbunden fattar han grejen och kan stå lös istället.
 
Sen klippte jag Mooses svans och där tränset ligger. Problemet var att jag inte hittade någon kvast... Fick ta denna och bara bad till gudarna att ingen skulle komma in i stallet! Haha!
 

Upptäckte även att hans bakskor inte alls sitter bra, har halkat alldeles för lång bak och tåkapporna har börjat fläka upp hoven, så hovis kommer förhoppningsvis ut i veckan!

Dagens Moose

På dagens schema stod det då Promenad. Jag tänkte helt enkelt bara introducera Moose lite för omgivningen runt gården.
Till en början var han jättespänd och jag livrädd för han fick ju såklart seperationsångest när vi gick en bit från gården. Då kändes det rent ut sagt skit och som om jag lika gärna kunde ge upp direkt. Men efter att ha tvingat mig själv att lugna ner mig så gick det verkligen super! Han gick från trippande häst på tå till det lugna trollet han är som alltid går med sänkt huvud och ibland i sin egen värld, haha!
 
Fästmannen var med och tog lite bilder (med en iPhone 4 i regn...förklarar kvalitén)
Traktorer? Nemas Problemas!
Han har "helt okej" kropp ;)
Ser den ena bra ut på bild måste den andra förstöra den! Haha!
 
Imorgon SKA jag rida. Jag SKA sitta på Moose och det KOMMER gå bra!

Militärsadel till salu!

Denna sadel är nu till salu!
En unik militärsadel i fint skick!
Lite obetydlig slitning på undersidan (bild kan skickas)
Legat bra på varmblod, halvblod och större ponny.
Skulle passa till allround och skogsridning.
 
Pris: 2000 kr (köparen står för ev. frakt)
 
Finns i Linneryd
 
Mejla: [email protected] vid intresse!

Dagens Filmklipp

 
Jag tror att många har sett den men visar den ändå.
Så underbart att se.

Planering

Ska försöka planera upp veckorna så gott det går!
Idag (Söndag): Ta in Moose i stallet, binda upp honom i gången (för första gången) rykta lite och sen ta en promenad.
Måndag: Skritta en liten sväng (samma bit där jag promenerar idag)
Tisdag: Introduktion i paddock, markarbete + ev. lite ridning
Onsdag: Vila, jobbar och direkt efter jobbet måste jag till körskolan och gå riskettan, mamma/pappa tar nog en sväng ut.

Hemkommen!

Nu är min älskade kille hemma! (Hann tyvärr inte skriva detta igår).
Jag började nästan gråta när jag kom in i transporten och min kille stod där, insåg även vilket otroligt psyke han har. Lastade ur honom och han var kolugn direkt även ifall nio människor sprang kors och tvärs med grejer, jag tog av honom transportskydden och det var hästar på alla håll och kanter. Underbart!
Packade in alla grejer i en garderob jag fått, fixade till boxen och sen släppte jag och Mikaela ihop Moose med hennes quarter Xena. De bryr sig inte om varandra än så jag vet inte ifall de har gjort upp men det kommer nog gå fint. På fredag kommer ett till sällskap, Mikaelas vallack Gitmo, ett arabiskt fullblod.

OS 2012 - Fälttävlan - Dressyr

Någon mer än jag som sitter klistrad framför SVTplay och tittar på fälttävlan? Tråkigt att det inte sänds på TV men man ska väl vara glad för att man får se någon ridsport! Det pågår nu från 11.00 fram till 17.45.
 
Jag är en människa som INTE tycker om engelsk dressyr, men fälttävlansdressyren klarar jag av att titta på. Kanske för att det är på en lägre nivå. Sen är jag personligen inte förtjust i de typiska dressyrhästarna men fälttävlanshästarna är lite nättare och ser betydligt trevligare ut!

Imorgon!

Imorgon händer det!
Min älskade Moose kommer hem
Dagen kommer bestå av att först ta en tur till Tingsryd för att köpa spån (om det finns) till Mooses box och dessutom en säkerhetsväst!
Många tycker att det är jätteobekvämt med säkerhetsväst men jag har faktiskt aldrig funnit det obekvämt. Jag har bara varit dum nog att inte införskaffat någon. Förhoppningsvis skulle det kanske kunna sänka min rädsla att flyga av och skada mig. Det blir i alla fall en sådan väst som består av flera plattor så att jag kan röra mig i den.
 
Dessutom ska jag och Richard skruva ner lite täckeshängare, tränshängare, hyllor o.dyl. och se vad som kan hängas upp hos Mikaela. Så det blir fullt upp för vår del!
 
Haha charmkillen min!

Dagens Filmklipp

 
Meningen med "Dagens Filmklipp"?
INSPIRATION

Min älskade hästs återkomst!

Ja ni läste rätt, min älskade häst kommer hem igen!
Jag är så lycklig!
Fodervärden ville ha en häst som hon kunde ha längre så därför lämnar hon tillbaka Moose och jag är bara lycklig!
 
Vad betyder då detta?
Jo, Moose kommer stå hos min tränare Mikaela Lundgren (5 km hemifrån mig) då jag inte vill ha honom hemma för jag har inte tid med mer än en häst. Dessutom kommer träningen komma igång ordentligt och förhoppningsvis blir det någon E-tävling nästa säsong!
 
Men rädslan?
Jag har vetat det här i snart två veckor men har inte tänkt på rädslan ett dugg faktiskt. Är bara peppad på att få tillbaka honom igen!
 
Tack vare detta kommer bloggen komma igång igen!
RSS 2.0